pátek 9. května 2014

Kde vaříme

Naše trochu prokletá kuchyň...
Několikrát předělávaná linka (řemeslníci mají detaily prostě na háku), prasklá voda a následné dvouměsíční sušení zdi za běžného chodu domácnosti, opařená Johanka. Tím vším jsme si prošli na začátku a doufám, že už je tomu konec. Teď už "jen" dozařídit. Linku jsme si nechali dělat na míru, neb dispozice naší kuchyně je atypická, silně nudloidní. Dřez je od Franke a byla to láska na první pohled (skvěle odolává vodnímu kameni i mému nešetrnému zacházení), zbytek Ikea. Stůl, židle, lustr - co dům dal. Model Ještědu z výstavy SIALu. Ještě chybí zaplnit výklenek, nejspíš závěsným systémem z Ikea, stejně jako tomu bylo v předchozí kuchyni. Moc se nám osvědčil, hlavně talíře na stojato. A pak pověsit plakáty a závěsy a... Úkolů je spousta.


  
 




29 komentářů:

  1. Nádherná kuchyně! Ještědka, linka, židle a hrníčky :-). Strašně se mi líbí konvička, je to nová nebo ze sbírky ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. MArti, děkuji. I když realizace by se dala přirovnat k porodu, dopadlo to vcelku dobře, i když ne bez výhrad. Konvička je Kahla z drážďanského blešáku, za 5 Euro, a dělá mi pořád stejnou radost jako když jsem ji objevila.

      Vymazat
  2. Krásna, hlavne tá šedá stena za linkou, tiež po takom niečom túžim:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alex, měli jsme to i v předchozí kuchyni a nic jiného jsme nechtěla. Je to cementová stěrka, manžel ji dělal sám. Materiál od firmy Stolit. Dělá se několik temkých vrstev, pak brousí (probrušuje) a na závěr natře matným lakem na parkety, aby se na ní nedělaly fleky.

      Vymazat
  3. Nadčasová elegance...a parádní Ještěd. Krásný májový víkend. Eva

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, děkuji. Víkend je vždy fajn, pokud jej tedy netrávím sama s dětma;-),

      Vymazat
  4. Klári...zase božské...vše...od použití nadčasových materiálů v kombinaci s industriálními prvky a old school...prostě paráda :-)))

    OdpovědětVymazat
  5. Kláro,
    tak tohle se mi hodně líbí. Ta linka (to že umí IKEA???), ten šedý nátěr za ní, ta dispozice, ty barvy, ty dveře, to nádobí (srdcové kousky), ten dřez (po kterém stále pokukuju), to okno, ten plakát, ten lustr a ten šeřík na stole. :-) Mám ráda kombinace čistých linií a kousků, které "voní". A Vy to prostě umíte.
    Těším se na dodělávky. :-)
    Jitka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Jitko, děkuji za komentář. Ikea nám "dělala" minulou kuchyň, teď už jen doplňky, protože na zdejší míry neměla dost variabilních prvků. Ale závěsný systém Grundtal je od nich, taky baterie, koše pod dřezem (které nejdou vidět), organizéry do šuplat a ještě přibudou police (odkapávače). A staré kousky, pokud jsou funkční, jsou super. Bez nich by to u nás nešlo. Přeju krásný den!

      Vymazat
  6. Kuchyňka je nádherná! Moc se mi líbí barevné hrnečky a pruhované misky. Jana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, děkuji. Viděla jsem, že máte police asi taky z Ikei, že? Tuhle ředu já mám hrozně ráda. Pěkná kuchyňka, a ta žlutá ji nádherně prozařuje.
      Jinak tahle hrnky má u nás skoro každý, vyrábějí se snad od 50. let dodnes. Misky jsou 60. léta a pořád krásné.

      Vymazat
  7. Klári, nádherná kuchyň .... Marki

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, Marki, já se na tvých stránkách něco navzdychala. Naposledy u té skříně do ložnice! Přeji spoustu tvůrčích sil a děkuji!

      Vymazat
  8. Moc pěkné,mohu vědět, typ obkladu nebo nátěru ,který jste použili u linky.Je perfektní :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jasně, není to tajemství. Materiál jsme kupovali od firmy Stolit - vyrábějí cementové stěrky, které se dají i různě probarvovat. A stěrkoval manžel, potom se brousilo a nakonec lakovalo matným lakem na parkety. Zdi u nás nejsou zrovna rovné, přesto to šlo. Jsem nadšenec do betonu, tak aspoň tady jsem ho mohla uplatnit;-)... Díky!

      Vymazat
  9. Hmm, krásná! A já, rodačka z Liberce, oceňuju Ještěd. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je taky naše nejoblíbenější česká stavba. A až jednou někdo pohlídá obě děti, vyrazíme si tam i na noc;-). Trochu ten Liberec závidím...

      Vymazat
    2. My jsme s mužem dostali noc na Ještědu od Ježíška (a hlídání dětí k tomu). Z prvního rezervovaného termínu bohužel sešlo kvůli mému úrazu kolene, ale už zase běhám jako laňka, tak hledáme náhradní termín. Těším se moc!

      Vymazat
    3. Tak to moc přeju a těším se aspoň na poetický obrázek!

      Vymazat
  10. Ježiší to je krásná kuchyň, přímo do-ko-na-lá. Připomíná mi sestřinu v Londýně, taky má takhle krásně čistě zkombinovanou bílou barvu a světlé dřevo. Moc děkuju za sdílení, krásně jsem se pokochala.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ooo, není zač. Dlouho jsem přemýšlela, jestli mám/nemám, ale co. Třeba to někoho inspiruje. Naše kuchyň, ač to teď nevypadá, je totiž nejtemnější místností v bytě (tedy po komoře) a nic než tu bílou jsem si tam představit nedokázala. Barevného nádobí je vždycky dost;-). A sestra se má, ten Londýn bych brala i bez bílé kuchyně. Myslela jsem, že zakotvím někde hodně daleko a ono 45 km od domova. No nic:-))).

      Vymazat
  11. Zdravím, máte nádherný byteček !!! Velmi obdivuju Váš vkus a neskutečný cit pro design. Kéž bych to uměla také tak. Měla bych na Vás otázečku. Kde se dá sehnat ten obraz či plakát co máte v kuchyni s motivem Ještědu ? Ten čb. Moc děkuji za odpověď.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj Malino;-), díky za tolik chvály, červenám se. Za denního provozu s dětmi to u nás občas nepoznávám:-). Banner máme z výstavy Sialu, která obíhala ČR před pár lety - byl to výrobní zmetek. Ale nám nějaká ta promáčklina doma nevadí. Poradila bych leda stáhnout si pěkný obrázek Ještědu a nechat vytisknout.

      Vymazat
  12. Ahoj Klaro,moc dekuju za odpoveď. Jste skutečně jedinečně talentovaná. Takové skvosty a tak pěkně provedený byteček,to se jen tak nevidí.Pochalu si zasloužíte velmi. Mě dělá obrovskou radost,že se mohu kochat a případně inspirovat.Jen tak dál. S tím Ještědem jste mě nepotěšila, ale nevadí, já si poradím. Mějte se krásně a ať se daří !

    OdpovědětVymazat
  13. There is a chance you're eligible to get a free $350 IKEA Gift Card.

    OdpovědětVymazat
  14. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  15. Zdravím Kláro. Chtěl jsem se zeptat, jen pro představu na rozměry celé kuchyně. Máme podobný prostor 2,5x4m a vaše řešení je zajímavé. Děkuji za odpověď. Martin

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Milý Martine, kuchyň je jen o fous větší, 3 x 5 m. I dnes jsem s ní spokojená, jen sporák se musí víc hlídat kvůli dětem.

      Vymazat