úterý 9. dubna 2013

Modrý second-handový

Dnes byl Johančin velký den. Poprvé jsem ji stříhala. Normálně bych si na to netroufla, ale v Jančině případě o moc nejde, protože těch vlásků zatím moc nemá. Takže proběhla jen kosmetická úprava ofinky a cancourků vzadu na hlavě. Vlasy zdědila po mě, proto do tří čtyř let nemužeme čekat žádné pletení copánků a připínání sponek, na něž si stejně nepotrpí... Jeden z pramínků už je schován v krabičce od sirek pro budoucnost.
Inka měla taky úspěšný den. Statečně absolvovala očkování a s chutí snědla celou misku mrkve. Sakriš, nějak to utíká....
Já se mám o něco hůř, skolila mě nějaká viróza. Trochu jsem to ale čekala, už ji tu měli všichni. A vzhledem k permanentnímu domácímu dvousetprocentnímu nasazení se není co divit. Tak trochu víc odpočívám. A dnes vybyl čas i na malou rukodělnou činnost - tvorbu nových naušnic. Pro mámu k nové tašce, ze stejné látky, pro mě k novým šatům, které jsem v pátek ulovila v second-handu. A už teď je miluju. Šátek jsem tam pořídila taky. Nejdřív jsem z něj chtěla udělat korále, ale nakonec se mi ho zželelo a asi ho budu nosit jen tak...
Letos mě ta modrá nějak bere;-).


8 komentářů:

  1. Trochu závidím návštěvy second-handů....když se vydám já někam tak hlavně na nákup potravin do marketů a nakouknu co mají kolem v obchůdcích,ale do města se dostanu tak jednou za uherský rok:-))))
    Modrá je krásná už aby se to počasí trošku umoudřilo:-))hezký den

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A já se zas nedostanu do těch marketů. Vyjímečne, tak 2x do roka;-). Ne že bych nemohla, ale s dětma tam jet je beze smyslu, muž je nesnáší a hlídání mám jen jednou za čas, byť rodina je veliká. Second-hand je 10 minut od domova. Ale myslím, že by mě byl schopen zruinovat i ten, tak je možná lepší, že osobního volna mám jen minimum:-))).
      Dneska už jsem kousek modra viděla;-). Díky, taky hezký den.

      Vymazat
  2. To je krása a jak to všechno hezky ladí. Naše Domi má podobné vlásky, snažím se, aby měla dlouhé, ale když ty jemné se tak strašně cuchaj .. udržujem aspoň mikádo. Vždy žasnu, když vidím nějakou pidi holčičku, co má hustý vlasy až po záda:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nápodobně. Ale zas mi připadá, že vypadá pořád ještě jako malé dítko, kdyžto ty holčičky s dlouhýma už jako slečny. Zatím si to užívám. Žádná práce, žádné výdaje za holiče... Ale určitě na to taky brzy dojde, navěky bych jí to nepřála;-).

      Vymazat
  3. Modré je prý in!
    Šatky krásné ... nějak cítím vítr od moře ... i v našem obýváku ... :o)
    A Klári,
    husté vlasy, kor tmavé = husto i na jiných částech těla,
    ne snad že bych chtěla, aby sis to představovala,
    ale prostě každé má svoje.
    Konec mouder. Líbá teta Mitnik

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi zkušenosti, že? :-))) Je pravda, že mé nohy žiletky téměř neznají, moje pidi blond chloupky na nohou ani nejdou vidět. Však já si nestěžuju. Jen to dítě prostě nevypadá (a ani není) jako blonďatý andílek;-).

      Vymazat