středa 27. února 2013

Siesta...

... je ta krátká pauza po obědě, kdy Johanka usne a Inka si vydrží chvíli hrát sama se sebou. V té dnešní jsem si zalistovala novou knížkou o díle bratří Šlapetových, kterou jsem dostala minulý týden k promoci (ze které samozřejmě fotky ještě nejsou:-(). Není první, kterou ze série Obecního domu Brno mám, ale je jednou z těch opravdu neošizených. Pokud patříte k obdivovatelům českého funkcionalismu, určitě tyhle knížky o jeho architektech znáte. Já je prostě miluju. A nejen proto, že je to obor mého studia, ale také proto, že jsem svým způsobem voyerista a ráda nakukuju k cizím lidem domů. Ostatně, to jsme tu tak trochu nejspíš všichni;-). A tyhle domy jsou obzvlášť velkou studnicí inspirace.



PS: Do téhle skvěle zrekonstruované olomoucké vily bych se z fleku nastěhovala!

foto z knihy Slavné vily Oomouckého kraje

6 komentářů:

  1. Klári, tak přesně tuhle knížku jsem si koupila den po bakalářkách jako odměnu. A vedle Nakládalovy vily jsem bydlela 15 let... Ale mlidně bych si dala říct a stěhovala se:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to je náhoda;-). Hm, hm, budem si muset něco postavit. Už to vidím. Tak až najdem tu dobrou práci:-))).

      Vymazat
  2. Ta vila vypadá hodně originálně. Líbí se mi. Stejně tak jako Tvoje kafčo, kytka i opice. Co se to za kytičku?:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Luci, vila je skvělá i v reálu, dokonce jsem byla uvnitř na prohlídce... Kytička je myslím pryskyřník, psala o něm Rosa. Je to jedna z mála květin, která po týdnu vypadá líp, než v době koupení. Pořád nádherně kvete.

      Vymazat
  3. Jéé to mám radost, že tak dlouho vydržela, říkal jsem si, že se ti bude líbit :) Jen si ke mně musíš přijít vybrat nějaké vázy, ty keramické DDR jsou hrozné...

    OdpovědětVymazat