pátek 4. dubna 2014

Svatáčci

 Vím, že na blozích je trochu převýšivkováno, ale i já přispívám svou troškou do mlýna. Tohle jsem si nemohla nechat pro sebe... Vyšívané pexeso s motivy svatých!
 Holky sice ještě pexesu moc neholdují, ale u nás se neztratí. Kateřina P., alias juteuse, vystudovala olomoucké dějiny umění a na mateřské, podobně jako většina z nás, propadla ruční tvorbě. Nakoukněte, najdete ji na fleru, stojí to za to.
 Svaté si zamilujete. Můžou posloužit jak studentům ikonografie, tak učitelům v nedělkách či prostě jen rodičům, kteří chtějí vědět, na kterou sochu nebo obraz se to zrovna dívají. Dovysvětlující texty jsou zahrnuty. Umění zdar!


8 komentářů:

  1. Tohle je naprosto úžasné! Podědila jsem hromadu nití a bavlnek, a tak jsem se přihlásila do kurzíku vyšívání, abych oprášila (ne)dovednost z mládí - a teď mám díky Vám skvěl tip na náměty!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Peti, není vůbec zač, jen do toho! Kdybych zrovna nezačala s háčkem, tak jdu taky do vyšívání ;-).

      Vymazat
  2. Klári, a ta absolventka, není náhodou ženou jednoho učitele? :-) jdu do nich!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jani, je to tak;-). Já je koupila u Aničky ve Flopu, má tam i pohledy. A nový Flop (ve Ztracené) stojí za to!!!

      Vymazat
  3. Jé, to je parádní nápad...a jak koukám, tak mě po letech má asi začít mrzet, že jsem se do toho Olmiku přece jen nedostala... /i když Brno i svoji alma mater miluji.../...a všem, kteří vytvářejí krásu zdar :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vidíš, a já se zas nedostala do Brna a tady už zapouštím kořeny. Jen psaním se k Brnu pořád vracím... Přeji hezké jaro. Zavidím vám tu blízkost k Vysočině.

      Vymazat
    2. Mě to do Olomouce vždycky táhlo...chtěla jsem se dostat na jednooborovou historii...no, dneska jsem vlastně ráda, že jsem tento obor nestudovala, ale prostě to město...má pro mě zvláštní kouzlo :-) a navíc je zase blízko mým zbožňovaným Jeseníkům (to je paradox - Ty Vysočinu, já Jeseníky...), mám v Olomouci pár krásných vzpomínek a moc dobrého kamaráda z dětství (z Bruntálu...) :-)))

      Vymazat
    3. Tak aspoň ta příležitost pro návštěvy je;-). My už v Brně skoro nikoho nemáme a zavítáme tak maximálně do Ikei či na výstavu...

      Vymazat