středa 16. dubna 2014

Projekt...

... s velkým P. Tedy alespoň pro mě. Nastala totiž doba, kdy trávíme čas převážně venku a z domova se stala spíš noclehárna. Inka je živější než kdykoliv před tím - neposedí, nepostojí, některé úkony zvládne i tisíckrát za sebou. V kombinaci s rostoucími zoubky je to skoro nesnesitelná kombinace. A mě z toho někdy čerti berou. Navíc holky ještě nedošly do fáze, kdy by se spolu zabavily, je to spíš o přetahování, křiku a často i pláči. Takže osvědčená metoda je trávit co nejvíce času venku v přírodě. I když z toho večer bývám unavenější než ony...


Ale, kdyby mi přeci jen zůstalo volných dvacet minut, našla jsem si zábavu. Chci uháčkovat přehoz na postel pro Johanku. Takový ten, co když přežije, odveze si jednou s sebou kdovíkam. Představu mám zhruba tuto, tak uvidíme, kolik měsíců mi to zabere (doufám, že let ne!). ;-). Zatím je má hromádka poměrně chudá. Počítám, že by mohlo stačit cca 220 čtverečků 10x10. S chutí do toho, že?!


19 komentářů:

  1. Jak dlouho ti trvá jeden čtvereček?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Cca 20 minut. To bude věčnost;-).

      Vymazat
    2. Koukala jsem na zahraniční blogy a tam holky co háčkují čtverečkové deky neháčkují čtvereček najednou, ale postupně. Dělala jsem to takto na jedné dece (vždy 10 čtverečků najednou - pouze 1řadu, pak jsem pokračavola další řadu další barvou,nepletla se mi klubíčka) a bylo to o hodně rychlejší, než když jsem háčkovala celý čtvereček najednou. Možná by to stálo za pokus to vyzkoušet.

      Vymazat
  2. Zrovna tyhle čtverečky se dají dobře tahat ven. Když to jen trochu jde, tak vypustím holky na hřišti, sednu na lavičku a tvořím. Inka je ale asi přece jen moc malá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Pravda, ani venku se člověk nezastaví. Ale volné chviličky se snad nastřádají. Obdivuju všechny háčkařky, tohle chce pekelnou trpělivost.

      Vymazat
  3. Moc krásný projekt, už se těším na hotové dílko....Barvičky taky moc zajímavě zkombinované.:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, já taky;-). Příze je Elian, 100% akryl. Šla jsem hlavně po barvách, u nás v galanterii moc výběr není. Je to sice umělina, ale snad to postačí. Uvidíme za pár měsíců;-).
      PS: Ten Váš přehoz na postel je taky naprosto skvělý, už vím, co budu dělat příště!

      Vymazat
  4. Tak na takovém projektu také pracuji, jenom ho musím mít hotový do Vánoc. Háčkuji přehoz na manželskou postel pro moji mamku. Tak jsem zvědavá, jestli to stihnu. Pak bych chtěla do ložnice k nám a nakonec bych chtěla udělat i dětem. No ale času málo a plánů hodně.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Koukala jsem na to i u Vás, líbí se mi ty přírodní barvy. Do Vánoc času;-). Já toho mám v plánu taky víc, tak uvidíme;-). Držím pěsti!

      Vymazat
  5. Krásný práce.Nikdy jsem nedělala nic dlouhodobého.Tahanice o hračky, křik je u nás na denní pořádku.A musím dát za pravdu pobyt venku většinou zafunguje, když to není naše zahrada, konkrétně kuchyňka, to tahanice vedou i tam:-((krásné jarní dny

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Krásné svátky i jaro! Jsem ráda, že nejsme jediní, kde je dost často hukot;-).

      Vymazat
  6. Klári, tak to se už těším, až to budeš mít..tady ty deky se mi moc líbí...jen co se týká háčku a jehlic, není to nic pro mě...zapletla bych tam i ruce kolemjdoucích :-)))
    Koukám, že mít dva skřítky není tak jednoduché...musí to být hodně náročné...ale pokojíček i deka jsou fakt boží :-)))
    Drž se!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. Mně se ty přehozy vlastně zdají docela moderní, i když už se asi háčkují staletí. Tak snad to dopadne, dnes jsem zdolala čáslo 12;-).

      Vymazat
  7. Ahoj Klárko, no pustila jsi se do krásné práce. Neboj, to zvládneš a brzo bude mít Johanka nádherný přehoz. Mimochodem... ty holky ti rostou jako z vody! Klárko, písni mi maila, ať ti nezahltím komentář, kvůli tomu loučení čtverečků. Papa, Jola
    PS: jolana@mjstudio.cz

    OdpovědětVymazat
  8. Děkuji Klárko za pochvalu, Elian je super příze a trvanlivá, to jste zvolila velmi dobře. Já jsem si minulý týden koupila Glorii v 6 barvách, ze které se chystám háčkovat zase ty cikcak přehozy do obýváku na sedačky. Bude to ale určitě nadlouho, protože mimoto pletu a háčkuju ještě na Fler a taky semtam něco pro sebe a rodiče a mého milovaného P. Prostě a jednoduše to nějak všechno nestíhám. Tyhle problémy máme my ženské asi všechny.....:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsou plány! Pro mě na několik let. Držím pěsti! Elian zatím super, jen mi ji nevyprodat;).

      Vymazat