pondělí 10. února 2014

Kuchyňská inspirace

Naše kuchyň už je sice v záběhu, ale trocha inspirace snad neuškodí. Když jsem totiž viděla tuto, nutně jsem na poslední chvíli musela změnit objednávku. Alespoň trošičku. Hrozně se mi líbily ty malé výkladní skříně v podobě otevřených polic horních skříněk. Kdo to u nás zná, ví, že najít správnou míru toho, co si člověk k historickým interiérům (a shromažďovaným předmětům;-)) může dovolit a co už ne, je složité... Tak tady je další z mých inspirací:


Takovéto interiéry jsou pro mě důkazem toho, že lze vyjít s málem. Majitelé brooklynského domu sice spolupracovali s architekty, ale zároveň se vydali cestou recyklace, transformace, nákupů v Ikea, výprodejích a v bazarech. Výsledek myslím stojí za to.

Tady majitelé obouchali sto let starý dům až na cihly. V koupelně zas jako nohy k umyvadlové skříňce použili nohy ze staré lednice nalezené na smetišti.
Skříně natřeli tabulovou barvou a vytvořili tak prostor pro výtvarnou tvorbu vlastního syna. V pravo nízkorozpočtová koupelna (Ikea rules!).
 Zdrojem obrázků a textů: www. dwell.com



8 komentářů:

  1. Klárko, a kdy nám ukážeš tu svoukuchyň? Určitě nejsem jediná zvědavá.

    Jak jsi dlouho nepsala, tak jsem se bála, že se Vám něco stalo. Tak mám radost, že jste živí a budujete :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad brzy, už máme aspoň dřez, ale stolař nám pro změnu dluží pár dvířek, která mu nějak nevyšla. Trochu se nám ty problémy s kuchyní namnožily a představa byla asi lepší než realita. Ale ukážu, když mi muž doveze aspoň tyčku na zavěšené doplňky... U nás bylo trochu krušně - stěhování, nemoci, moc práce, zlobivé děti. Však to určitě znáte, jednou tak, podruhé onak.

      Vymazat
  2. Fotky jsou nádherné, ale zvlastní zkušenosti musím říct, že už bych si otevřenou skříňku už nikdy nepořizovala, ten borčus je neskutečný a jako na obrázku to rozhodně v běžném provozu nevypadá:-)) ale třeba to u Vás bude fungovat:-)) ať se daří

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych už taky do otevřených nešla, znám to z minulé kuchyně. Ale tahle jedna spodní polička mě zaujala - aspoň se můžou vystavovat hrnečky a kořenky jsou hned při ruce.

      Vymazat
    2. My máme taky dvě otevřené poličky (bohužel příliš nízké) na hrnky, skleničky a talíře. Mám tam svůj zasedací pořádek a daří se mi je udržovat srovnané (jen nesmí můj muž vyklízet myčku). Borčus schovávám za dvířka :-)

      Vymazat
  3. Nooo, dala bych si říct :-) Jen mít odvahu :-D

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Kláry...tak Tě zdravím i přes blog :). Krásné to tu máš...a ta výmalba v dětském pokoji...nemám slov!!!!!! Moc povedené, budu se muset zamyslet :)). Měj pěkné dny*M.

    OdpovědětVymazat
  5. Dřevěná kuchyň je nejlepší :-) . V dnešní době jsou moderní ty lesklé plochy, ale to na mě působí strašně. Kdybych měla mít takovou kuchyň, tak to snad radši přestanu i vařit :-D . My máme dřevěnou kuchyň se spoustou dřevěných kuchyňských doplňků , takže na mě kuchyň nepůsobí studeně a jak se mi v ní pěkně vaří :-) .

    OdpovědětVymazat