čtvrtek 23. srpna 2012

Kutná Hora a Jagellonská Evropa

Nějak jsme teď pořád v pohybu. Cestování mezi Prahou, Sruby, Olomoucí a Kroměříží nám vyplňuje každou volnou chvíli. Tentokrát jsme si zajeli na výstavu, kterou jsem tolik chtěla vidět. A vůbec nelitujeme. I když v Kutné Hoře se v nás mísily dobré i špatné pocity, výstava Europa Jagellonica nám to plně vynahradila. Hezké muzeum, milý a ochotný perzonál, příjemná kavárna a hlavně expozice plná zajímavých exponátů, kde by člověk vydržel i víc jak pár hodin (nemít s sebou malého čerta). Éterická Madona Primavesi nás naprosto nadchla, stejně jako další skvosty gotické éry. Takže, kam příště?











2 komentáře:

  1. Taky tam plánuji zavítat, snad to stihnu, děkuju za připomenutí! A prosím tě, kde to sedí Johanka na křesle? V nějaké kavárně? Interiér vypadá dosti lákavě, stejně jako posezení v barvě cappuccina ... :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě si tam zajeďte, stálo to za to. Fotka Johanky je z kavárny v GASKu, křesla ji hodně bavila, dalo se na nich houpat;-). Jako jedinou nevýhodu výstavy považuju to, že se tam nedalo s kočárkem, takže Janka měla tendenci pobíhat mezi exponáty a nakonec jsme se museli v hlídání střídat, abychom z toho něco měli.

      Vymazat