Ptáčka jsem dostala z charitní burzy. Shledala jsem, že na jeho výrobě nic není, tak jsem si udělala šablonku a teď už je vyrábím ve velkém;-).
Na "šnečky" jsem zase dostala recept od sousedky a stejně jako ona ho obohatila o skořici. Jsou výborné! A jednoduché. Znáte mě, nic složitého bych nedělala, všechny suroviny najdete doma. Těsto je za 5 minut, pak kynutí, příprava 5 minut a pečení. Díky Evi!
Pro ty, co by to chtěli zkusit: na 8-12 šnečků 1 vejce, 120 ml mléka, 30 ml olivového oleje, 70 g másla, 1 malou lžičku soli, 45 g vanilkového cukru, 350 hladké mouky, 18 g kvasnic. Smíchat, nechat vykynout, udělat žížalky o cca 20 cm, trošinku rozplácnout a smotat. Potřít vodou. Při 170-180 stupních péct dozlatova (asi 15 min). Jak jsem psala, přidala jsem skořici a navrch posypala skořicovým cukrem. Přístě bych ještě přidala namočené rozinky, ořechy nebo tak něco. Fantazii se meze nekladou.
Klári,
OdpovědětVymazatkrása!!!
Taky mě vždycky baví návštěvy, co se rozplývají nad mými úžasnými výrobky, aby posléze ode mě zjistili, že jsou to věci z chráněných dílen ... :o)
Díky, náročnost stupeň 1:-). Ptáčci dokonce bez práce... Musíme přece ty chráněné dílny podporovat! ;-)
VymazatPěkné.... asi bych se taky měla poobhlídnout po kočičkách:-))
OdpovědětVymazatAjka
Honem honem, než odkvetou či pomrznou;-).
VymazatKlári, i my nakupujem v chráněných dílnách. Dokonce si i s kamarády dáváme navzájem dárky z chráněných dílen:)
OdpovědětVymazatŠneky zítra vyzkouším, tak jsem zvědavá.. Pečení mě baví, ale na kynutý specialista nejsem:-)
Luci, já taky ne, tohle je snad mé první pečení z kynutého. U nás to pak stejně sním jenom já... A to je hezký, že to takhle praktikujete. U nás ty "hand made" výrobky taky začaly frčet;-).
VymazatPS: Obdivuju tvé vystřihovánky. Kdy se všechny ty 100 a 1 věci, co děláš, dají stihnout?