pondělí 23. června 2014

Máme zahrádku v pytli

Opravdu a bez legrace. V centru města, ještě v hradbách, v malém kousku zeleně, která zůstala na nějaký ten rok uchráněna před velkolepými budovatelskými plány městských zastupitelů. Jo, a taky hned vedle hospůdky. ;-)




 Tomuto kousku Olomouce jsme úplně propadli. Bavíme se a baví nás to!



pondělí 9. června 2014

Za humny, aneb hurá na Sovinec

Vysvitlo sluníčko, na chvíli jsme zahnaly všechny virózy a vyrazily na výlet. Jako pravý přistěhovalec své nové okolí teprve poznávám, proto mě překvapilo, že skoro za humny jsou takové skvosty. Tentokrát hrad Sovinec! Vůbec se nedivím Jindřichu Štreitovi, že se usadil hned vedle hradu - tento kousek krajiny je nadmíru malebný.


S dětma jsme si prošly hrad, postupně rekonstruovaný po ničivém požáru v roce 1945, a počkaly na zahájení sezónní výstavy - sochy Jana Naše. Kdo si sem udělá výlet, určitě nebude litovat. Pokud to tedy nebude uprostřed dlouhé předlouhé zimy;-).












Nikde jsem nenašla cedulku "na vystavené exponáty nesahat", některé totiž k hraní přímo vybízely.


O jiné jsem se trochu bála...


Ale odešly jsme spokojené a příjemně kulturně unavené. 


pátek 6. června 2014

Girlanda

Myslela jsem, že se pustím do šití, ale ne. Girlandu, tedy spíš girlandy, mám v plánu už dlouho - papírové i látkové. Rozhodně mě nenapadlo, že bych ji uháčkovala. A pak stačí kouknout na jiné blogy a tadá, háčkovaná je na světě!


Byla to rychlovka, cca za 4 hodiny nebylo co dělat. A Johanka má velkou radost, protože si přála uháčkovat něco pro sebe.
Kdybyste hledali návod, tak ten je krásný u Lucy z Attic 24 (zde klik).  Já vím, pořád samá Lucy;-). Už dám pokoj.


Krásný slunný víkend všem!


středa 4. června 2014

Jedna hotová

Konečně hotová deka pro miminko! No nevím, jestli mi všechno bude takhle dlouho trvat... A to mi hodně pomohlo počasí a to, že doma všichni marodíme.
U nás měla úspěch. Holky mi ji málem zabavily a A. už má jednu přislíbenou k Vánocům. To bych mohla stihnout, ne?! Tenhle vzor mě moc baví, takže ho určitě nedělám naposled.

 

Rozměr:  105 x 85 cm
Příze: Elian klasik, cca 10 klubek
Vzor: Granny Stripe podle Lucy z Attic 24 (zde klik)
Strávený čas: měsíc po večerech


Tak co příště?

úterý 3. června 2014