pátek 31. května 2013

22/13

Každý týden aspoň jednou, čili "A portrait of my children, once a week, every week, in 2013"



Pohled člověka přistiženého při činu:-). Inka s chrastítkem v puse a s náplastí na oušku (celotýdenním to trápením).
Janka s pivoňkou.

čtvrtek 30. května 2013

Když prší

Venku leje jako z konve, doma tma, druhá káva ve mně, ale i tak se mi zachtělo nějakých drobností, které zlepší můj den. Na stůl jsem konečně dala běhoun koupený nedávno v second-handu, vykradla se ven a ustřihla pivoňky, povážlivě skloněné k zemi. Rozvírají se rychlostí blesku a omamně voní - škoda, že to necítíte. Zdá se mi, že loni byly jiné, červené. Je to možné? Že by tohle s nima udělala sousedící magnólie? Nebo je má paměť děravá? To spíš...
Udělala jsem si Jell-o. Kdo byl ve Státech, nejspíš zná. Je to prostě želatina, kterou milují hlavně děti. A já. Opravdu se na lžičce třepe tak, jak si to pamatuju z jedné scény v Jurském parku. Pro dnešek modrá - trochu jedovatá, přesto dobrá.
A k vrcholu mé spokojenosti zbyl i čas na přečtení zajímavého rozhovoru  s architektem Viktorem Rudišem v Art+Antiques, nejen o hromadné (panelové) výstavbě u nás...
Takže děti můžou klidně vstávat, já jsem spokojená.


středa 29. května 2013

Zamilovala jsem se...

Nejdříve jsem uviděla tuhle fotku...


... a okamžitě se zamilovala. Do fotky, do fotografa, a především do těchto šatů! Věřili byste, že je to foceno v Olomouci? A že šaty prodává můj oblíbený obchod Flop? A že jsem tam jen tak náhodou zašla a ony tam zrovna byly? Byly. Jen jsem zjistila, že zrovna tahle barva a velikost 34 nejsou pro mě. :-(
Ale vše mělo happy end. Hned vedle totiž visely šaty v béžové barvě a ve velikosti 36. A to byly přesně ty, které čekaly na mě. Věděly totiž, že budu potřebovat něco slušivého na křtiny našeho druhorozeňátka.
Vzorné řemeslné provedení šatů mi nedalo a prozkoumala jsem stránky COSu. Na co jsem narazila, mě mile překvapilo. Oblečení v něžných pastelových barvách a plné krásných originálních detailů mě naprosto okouzlilo a tuhle švédskou značku jsem si okamžitě oblíbila. A velký bonus, COS prodává podobné kabelky jako šije Rosa;-).

Tady jsou! Jen nevím, které boty k nim.

Takže na křtinách budu za dámu. I ♥♥♥ COS!
PS: Sukně skrývá tajné kapsy na dudlík a kapesník:-).

pondělí 27. května 2013

Na Vsetíně

Na Vsetíně to mají jinak. Mají tam dva evanglické kostely sto metrů od sebe, dvě fary, dva faráře, dva sbory. Dvě paralení bohoslužby. Jednu víru. Chápete?
A v jednom sboru právě nové konfirmandy.
My si neděli užili jako dlouho ne. Třeba ve valašské kolibě uprostřed továrního areálu.












sobota 25. května 2013

Romantická narozeninová

Ufff, to jsem se zapotila. Ale myslím, že to stálo za to. Dokázala jsem si, že zvládnu i takové záludnosti jako všitý zip, a to hned 2x. Co si budem povídat, s obrázkovým návodem od Bellet to zvládne každá;-).
Taška je tak trochu na přání, i když látka i tvar jsou překvapením. Je pro jednu romantickou duši, trochu nedoceněnou, a taky pro přítelkyni, sousedku a švagrovou v jednom. Evi, doufám, že se ti bude líbit a hlavně dobře nosit. Všechno nejlepší!!!

Samozřejmě, že když člověk něco potřebuje vyfotit, tak mu slunce nepřeje...

Taška je podle návodu na Zimní krásku z časopisu Love Bellet Fabrics.

Látky Ladies Stitching Club od Moda Fabrics (www.belletfabrics.cz)

Ani uvnitř nesmí chybět kapsa na magnet.

A tady ještě pár dárků, aby to oslavenkyni slušelo.
PS: Holky, tenhle popruh je zázrak. Nejpohodlnější!!!

pátek 24. května 2013

Za odměnu

S Johankou nacvičujeme spaní bez plenek. Začíná se dařit. A protože mám zrovna vytažený stroj, dostane Johanka za odměnu peněženku. Po penízcích touží už dlouho a látku si vybrala sama. Taky jí neodolala. ;-)

Bellet design pro časopis Marina



PS: Samozřejmě, že mi v poslední zatáčce došla spodní nit. Jsem nenapravitelná, vždycky se zapomenu podívat.

středa 22. května 2013

21/13

Každý týden aspoň jednou, čili "A portrait of my children, once a week, every week, in 2013"



Odpolední dovádění v posteli - Inka se snaží Jance sebrat dudlík, Johanka se na ni zlobí.

úterý 21. května 2013

Fair(trade)

Na můj vkus se toho poslední dobou kolem mě děje příliš mnoho. Ať už dobré, či špatné. A tak na odpočinek, natož záliby, nezbývá moc času. Dnešek je výjimkou. Děti upadly do spánku téměř synchronizovaně, takže jsem se v klidu mohla začíst do starého čísla mého oblíbeného Dwellu a nasávat inspiraci. K tomu káva s nejlepším třtinovým cukrem, který jsem zatím objevila a s čokoládou, kterou mi muž dovezl ze Švýcarska. Obojí Fairtrade. A hlavně ta čokoláda - s férovou porcí lískových oříšků!


PS: To byste nevěřili, jak Američani milují naše Thonetky. ;-)

středa 15. května 2013

19/13

Každý týden aspoň jednou, čili "A portrait of my children, once a week, every week, in 2013"

 

Johanka na houpačce u tenisových kurtů (aneb právě začala tenisová sezóna).
Společná z Arboreta.

Někdy si uvědomuji víc než jindy, jaké máme štěstí. Bohužel většinou tehdy, když se mě dotýká neštěstí jiného.

neděle 12. května 2013

Nedělní

Přijde mi nepatřičné, že mi někdo nosí dárky k svátku matek. Na tuto roli si zvykám jen velmi pomalu, byť už jsem matka dvojnásobná. Děti ale teprve malé, sotva mluvící, já stále mladá, žijící ještě trochu studentským životem (aspoň ve snu) a za mámu považující prostě jen tu jednu osobu - mou maminku!
Ale i tak mi ty květiny a čokoláda udělaly velkou radost!!! Děkuji.
A k dnešku patří ještě jedna radost - z nových látek a nového projektu, pro sousedku a matku v jednom! Hotovo sice nebude hned, chybí mi výztuha a kovové komponenty, ale aspoň obrysy už se rýsují. Inka pomáhá;-).
Hezkou neděli všem maminkám!

Látky Ladies stitching club od Moda fabrics, srdeční záležitost.



pátek 10. května 2013

Drobnosti...

Dárek pro dceru našich milých přátel ke čtvrtým narozeninám. Do jejího žlutého pokojíku s loukou na koberci. Ale protože jsem si jistá, že by ji neuspokojil, ještě něco přibude. ;-)


čtvrtek 9. května 2013

Arboretum 2013

Každoroční výlet do Arboreta v Bílé Lhotě - do pekla alergiků, ale oázy pro ostatní. Dost často mě překvapí, co všechno dokáže člověk, když se pro něco nadchne. A v jakých končinách...
Na závěr výletu nesměla chybět voňavá loštická specialita;-).

 







pondělí 6. května 2013

18/13

Každý týden aspoň jednou, čili "A portrait of my children, once a week, every week, in 2013"





Johanka maluje na téma čtyři živly na workshopu v muzeu.
Ince zachutnala její deka.

středa 1. května 2013

Jarmarková

Inka v čepičce ulovené na jarmarku, konaném pravidelně 1. května v rámci Ekologických dnů v Olomouci. Moc prima akce, pro děti i rodiče;-). Uvažuju o domácím kompostu s žížalama. Biopopelnice nám přestává stačit. Nemáte někdo zkušenosti?


PS: Budu se už konečně muset naučit háčkovat...